Aroma
Ein komplexes Aroma von Brombeeren, schwarzen Johannisbeeren und schwarzer Pflaume mit Kakao, Veilchen und Nelkennoten.
Geschmack
Ein seidig strukturiertes Mundgefühl mit einer hohen Geschmacksintensität. Aromen von Brombeere und reifer schwarzer Pflaume.
Dies wird ergänzt durch die zusätzliche Komplexität von Kakao und Gewürzaromen und einem sehr langen, feinkörnigen Tannin-Abgang.
Herstellung
Ganze Trauben werden entrappt und die Beeren werden dann mit einem optischen Traubensortierer aussortiert. Nach der Mazeration und einer klassischen Hefegärung, wird der Wein in ca. 50% neue französische Eichenfässer gefüllt.
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Cameron Douglas, MS
From Cabernet Sauvignon, Merlot and Cabernet Franc – a bouquet of complexity, depth and concentration. No mistaking the core of fruit, no mistaking the impact of new oak. Blackberry, roasted
plum, vanilla, clove and toasted wood aromas. Intense on the palate with flavours that reflect the nose – dark berries and baking spices, violets and dark roses, black berry fruits and milk
chocolate moments. Firm youthful tannins and acidity to match. Long complex finish. A wine for the cellar or decant for service. Best from late 2020 through 2030+. A fine wine.
97/100
Dr Jamie Goode
52 CS, 31 M, 17 CF, bottled in April 2018. Fresh and intense with good structure and nice acidity. Structured and fresh with lovely supple blackcurrant fruit. Very fine and expressive with brightness, concentration and intensity. 94/100
Sam Kim, wine orbit
This is stunning; the gloriously expressed bouquet shows blackberry, cassis, vanilla, cocoa, game and cedar characters with nuances of toasted spice and cigar. The palate delivers outstanding weight and concentration, wonderfully enhanced by velvety mouthfeel and silky tannins. It is multi-layered and immensely complex with an extremely long engaging finish. Cabernet sauvignon 52%, merlot 31%, cabernet franc 17%. At its best: now to 2030. 97/100
Bob Campbell, MW
Paritua’s flagship red is a blend of cabernet sauvignon (52%), merlot (31%) and cabernet franc (17%). Intense red with a strong smoky oak influence together with dark berry, liquorice, furniture polish, new leather and subtle spice characters. 95/100