Pegasus Bay Merlot Cabernet 2013

Die Reben für diese berühmten Merlot und Cabernet Sauvignon werden auf steinigen Böden mit einer guten Drainage mit nördlicher Hangneigung angepflanzt. 

Um die Reifung der Beeren während der Wachstumsphase zu fördern, ist viel Arbeit während der Wachstumsphase nötig um durch den perfekten Laubschnitt genügend Sonne durchdringen zu lassen.

Einige der Reben sind fast 30 Jahre alt. Für diesen Canterbury Wein werden die Traditionellen Methoden wie sie im Bordeaux auch üblich sind verwendet. Nach der Ernte im Mai wurden die Trauben mit wilden Hefen in Edelstahltanks fermentiert. Nach dem langen und komplizierten Prozess der Gärung wurde der Wein im Sommer auf Französische Eichen Barriques umgefüllt, damit die Spontane malolaktische oder sekundäre Fermentation einsetzen kann. Der Wein lagerte zwei Jahre in diesen Barriques. Dieser Neuseeländische Wein besteht vorwiegend aus Merlot und Cabernet Sauvignon sowie einer kleinen Menge Malbec.

Der Wein hat einen hellen rubinroten Farbton mit reichlich Aromen von Pflaumen, Cassis und wilden Brombeeren. Diese ersten Eindrücke von reifen Früchten werden durch eine Unterlage von Tabak, Vanilleschote, Schokoladenmokka und Gewürzen begleitet. Der trockene Abgang komplimentiert das Erlebnis.

 

  • Weingut/Region/Lage: Pegasus Bay, Canterbury, Waipara
  • Rebsorte: Merlot, Cabernet Sauvignon, etwas Malbec       
  • Typ: Rotwein, trocken
  • Alkohol: 14,5%Vol.Alk.
  • Trinktemperatur:  16C°                
  • Lagerfähigkeit: 2025+    
  • Verschluss: Schraubverschluss
  • Enthält: Sulfite
  • Passt zu: Lamm, Thymian, dunkles Fleisch, leicht gegrillte Speisen
  • Import: wine in Motion GmbH, Kellerweg 4, 84494 Neumarkt - Sankt Veit
Pegasus Bay Merlot Cabernet

24,50 €

32,67 € / L
  • verfügbar
  • 1 - 3 Tage Lieferzeit1

 

 

Mehr zu Pegasus Bay                              Mehr zu Canterbury

Das sagen andere:

"…This has an elegant bouquet with gently building aromas of black berry and dark red plum fruit infused with redcurrants, herbs cedar and pencil shavings oak. The nose is seamlessly melded and reveals fragrant spices, musk and a suggestion of camphor. Medium-full bodied, the palate is softly concentrated with integrated flavours of red berry and currenty fruit, herbs, cedary oak and musk. The flavours show good depth and the palate flows smoothly with satin-like tannins, and underlying acid vitality. The wine carries to a long, complex-flavoured finish with secondary dried herb, undergrowth and sweet, cedary oak notes….”
- Raymond Chan, www.raymondchanwinereviews.co.nz

“Pegasus Bay Merlot Cabernet ages like clockwork”

- Matthew Jukes, 100 Most Iconic Wine Estates

2013

“ … strong, vibrant blackcurrant, plum and spice flavours, finely integrated oak, ripe, supple tannins, and excellent depth, complexity and harmony.”
- Michael Copper, michaelcooper.co.nz, NZ
“ …. immensely appealing …. Excellent length"
- Winestate Magazine, AUS
92/100
“ … Lovely bouquet of fruit, mineral, concentration and charm … complex and intriguing … Great example from Canterbury” 
- Cameron Douglas MS, camerondouglasms.blogspot.co.nz, NZ

2012

"…The nose is seamlessly melded and reveals fragrant spices, musk and a suggestion of camphor. Medium-full bodied, the palate is softly concentrated with integrated flavours ... good depth and the palate flows smoothly with satin-like tannins, and underlying acid vitality. ... long, complex….”
- Raymond Chan, www.raymondchanwinereviews.co.nz

2011

“Full-coloured, with fresh plum, spice and nutty oak flavours, showing excellent complexity and depth."
- Michael Cooper’s Buyers Guide, NZ

2010

“impressive complexity …” Good intensity of flavours…The oak is perfectly integrated and there’s a lovely round, supple texture in the mouth, giving superb structure and balance
- WineNZ magazine
100 best wines "Chewy, fleshy red with plum, dark berry chocolate/mocha and nutty oak flavours. Deliciously accessible red.”
- Bob Campbell MW - Taste magazine

2009

"Top Tip" “From an excellent vintage this is a bold and intense wine with aromas and flavours of dark plums, blackberries, cassis and blueberries. It has mealy style that makes it dense and long lasting.
- TizWine.com, NZ