“ … strong, vibrant blackcurrant, plum and spice flavours, finely integrated oak, ripe, supple tannins, and excellent depth, complexity and harmony.”
Aroma
Pflaumen, Cassis, wilde Brombeeren
Geschmack
Reife Früchte werden durch eine Unterlage von Tabak, Vanilleschote, Schokoladenmokka und Gewürzen begleitet. Der trockene Abgang komplimentiert das Erlebnis.
Herstellung
Die Reben für diesen berühmten Merlot und Cabernet Sauvignon werden auf steinigen Böden mit einer guten Drainage, mit nördlicher Hangneigung angebaut.
Um die Reifung der Beeren zu fördern, ist viel Arbeit während der Wachstumsphase nötig, um durch den perfekten Laubschnitt genügend Sonne durchdringen zu lassen.
Einige der Reben sind fast 30 Jahre alt. Für diesen Canterbury Wein werden die traditionellen Methoden, wie sie im Bordeaux auch üblich sind verwendet. Nach der Ernte im Mai, wurden die Trauben mit wilden Hefen in Edelstahltanks fermentiert. Nach dem langen und komplizierten Prozess der Gärung wurde der Wein im Sommer auf Französische Eichen Barriques umgefüllt, damit die spontane malolaktische oder sekundäre Fermentation einsetzen kann. Der Wein lagerte zwei Jahre in diesen Barriques. Dieser Neuseeländische Wein hat einen hellen, rubinroten Farbton und besteht vorwiegend aus Merlot und Cabernet Sauvignon sowie einer kleinen Menge Malbec.
31,90 €
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"…This has an elegant bouquet with gently building aromas of black berry and dark red plum fruit infused with redcurrants, herbs cedar and pencil shavings oak. The nose is seamlessly melded and reveals fragrant spices, musk and a suggestion of camphor. Medium-full bodied, the palate is softly concentrated with integrated flavours of red berry and currenty fruit, herbs, cedary oak and musk. The flavours show good depth and the palate flows smoothly with satin-like tannins, and underlying acid vitality. The wine carries to a long, complex-flavoured finish with secondary dried herb, undergrowth and sweet, cedary oak notes….”
“Pegasus Bay Merlot Cabernet ages like clockwork”
“ … strong, vibrant blackcurrant, plum and spice flavours, finely integrated oak, ripe, supple tannins, and excellent depth, complexity and harmony.”
“ …. immensely appealing …. Excellent length"
“ … Lovely bouquet of fruit, mineral, concentration and charm … complex and intriguing … Great example from Canterbury”
"…The nose is seamlessly melded and reveals fragrant spices, musk and a suggestion of camphor. Medium-full bodied, the palate is softly concentrated with integrated flavours ... good depth and the palate flows smoothly with satin-like tannins, and underlying acid vitality. ... long, complex….”
“Full-coloured, with fresh plum, spice and nutty oak flavours, showing excellent complexity and depth."
“impressive complexity …” Good intensity of flavours…The oak is perfectly integrated and there’s a lovely round, supple texture in the mouth, giving superb structure and balance
100 best wines "Chewy, fleshy red with plum, dark berry chocolate/mocha and nutty oak flavours. Deliciously accessible red.”
"Top Tip" “From an excellent vintage this is a bold and intense wine with aromas and flavours of dark plums, blackberries, cassis and blueberries. It has mealy style that makes it dense and long lasting.”